




Žatecké pivo cup 2017 – baristická soutěž

Gastro Junior 2017
23. ročník Mezinárodního mistrovství České republiky Gastro Junior Brno – Bidvest Cup – největší soutěž mladých talentů v oborech kuchař, cukrář a číšník v ČR se v roce 2017 koná tradičně v lednovém termínu.
Josef Stružik
2. místo „kuchař“
Tomáš Horký
2. místo „cukrář“
Marek Henzl
3. místo „číšník“
Vyučující odborných předmětů Ing. Roman Sejval a Bc. Miloš Bednář


BAILEYS MISTR KÁVY 2016
BAILEYS MISTR KÁVY FOR GASTRO & HOTEL CUP 2016, 30.09.2016, Praha
Marianna Kostevych
2. místo
Eva Veselá
3. místo
Vyučující odborných předmětů Bc. Miloš Bednář


Gastro Junior Brno – Bidvest Cup 2016
- 22. ročník Mezinárodního mistrovství České republiky Gastro Junior Brno – Bidvest Cup – největší soutěž mladých talentů v oborech kuchař, cukrář a číšník v ČR se v roce 2016 koná tradičně v lednovém termínu jako doprovodný program mezinárodních veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR.
Jan Vybíral
1. místo „kuchař“
Tomáš Horký
1. místo „cukrář“
Vyučující odborných předmětů Ing. Roman Sejval

Bidvest Gastro Junior Brno 2015
Dne 15.-17.1.2015 se konala soutěž mladých odborníků v oblasti gastronomie s názvem Bidvest Gastro Junior Brno 2015. Na tuto soutěž byli připraveni z naší školy tři studenti pro soutěžní obor kuchař, číšník a cukrář. Základním soutěžním tématem pro obor kuchař byla příprava čtyř porcí moderního pokrmu z lososa. Soutěžní zadání pro obor cukrář byla příprava čtyř porcí restauračního dezertu z ovoce a číšník měl za úkol přípravu předkrmu. Naši studenti se soutěžních úkolů zhostili na výbornou a všichni uspěli u odborné poroty. Všem studentům blahopřejeme a přejeme hodně štěstí v gastronomii…
Jan Vybíral
2.místo (zlatá medaile)
Tomáš Horký
15.místo (stříbrná medaile)
Tia Fabio
4.místo (stříbrná medaile)
Ing. Roman Sejval


Kurz čokolády 2015
Kurz čokolády je určen pro žáky prvního a druhého ročníku Soukromé hotelové školy Bukaschool. Jedná se o jednodenní kurz, ve kterém se žáci seznámí se zpracováním a výrobou čokolády. První část kurzu je věnována temperaci čokolády a výrobě ganachí (čokoládových náplní). Ve druhé části se účastníci kurzu naučí přípravě domácích pralinek a čokoládové bonboniéry. V závěru kurzu připraví malou výstavu výrobků, které si poté odnesou domů. Kurz je ukončen certifikátem.
Ing. Roman Sejval

Kurz Asijské kuchyně
Dne 27.4.2015 proběhl na naší škole Kurz ASIJSKÉ KUCHYNĚ pod vedením šéfkuchaře společnosti BIDVEST pana Bc. Marka Svobody. Tohoto kurzu se zúčastnilo 11 studentů a oba vyučující odborných předmětů – pan Ing. Roman Sejval a Bc. Lukáš Mařík. Během celého dne jsme připravovali typické pokrmy asijské kuchyně, seznámili jsme se se základními surovinami a technologickými postupy. Připravované pokrmy: Sladkokyselé nudle, Kalamáry s ústřicovou omáčkou, Kuřecí maso Tikka Masala, Pad Thai, Kachní polévka s Tofu, WOK – hovězí s indonéskou omáčkou a Indické kari s rýží. Celý kurz byl velice zajímavý a poučný nejen pro studenty.
Ing. Roman Sejval

Gastro Hradec Králové 2015
Každoroční přehlídka gastronomického umění se konala v Hradci Králové v kulturním domě Aldis Studentky Kateřina Sedláková a Karolína Buchalová se na tuto soutěž připravovaly několik dní a trénovaly skulpturu z čokolády, růžičky z čokolády, připravovaly podstavce z plastické čokolády a ostatní květy. Kateřina Sedláková a Karolína Buchalová obdržely krásnou stříbrnou medaili a v celkové konkurenci skončily na 7.místě.
Kateřina Sedláková; Karolína Buchalová
7. místo – Stříbrná medaile (kategorie skulptura )
Ing. Roman Sejval

Bidvest Gastro Junior Klánovice 2014
Dne 23. 10. 2014 se konala soutěž mladých odborníků v oblasti gastronomie s názvem Bidvest Gastro Junior 2014. Na tuto soutěž byli z naší školy připraveni tři studenti pro soutěžní obor kuchař, číšník a cukrář. Základním soutěžním tématem pro obor kuchař byla příprava čtyř porcí moderního pokrmu z tresky. Soutěžní zadání pro obor cukrář byla příprava čtyř porcí ovocného restauračního dezertu a kategorie číšník měla za úkol přípravu předkrmu a servis aperitivu. Naši studenti se soutěžních úkolů zhostili na výbornou a všichni uspěli u odborné poroty. Gratulujeme všem studentům a přejeme hodně štěstí na finále, které se koná v Brně příštího roku.
Jan Vybíral
zlatá medaile 1.místo
Tia Fabio stříbrná
medaile 10. místo
Tomáš Horký
zlatá medaile 6. místo
Ing. Roman Sejval, Miloš Bednář