ODBORNÉ KURZY
Žáci během studia absolvují řadu certifikovaných odborných kurzů:
- Kurz vyřezávání ovoce a zeleniny (carving)
- Sommeliérský kurz
- Barmanský kurz
- Kurz studené kuchyně
- Kurz modelování z karamelu
- Baristický kurz (kurz kávy)
- Kurz čokolády
- Kurz sushi
- Kurz asijské kuchyně
ODBORNÉ SOUTĚŽE
Nowaco Gastrojunior
Nowaco Gastrojunior je jedna z nejprestižnějších soutěží pořádaných v České republice pro žáky hotelových škol. Soutěží se v kategorii kuchař, cukrář a číšník. Vždy se konají regionální kola, kde prvních patnáct soutěžících postupuje do Brna, na finále České republiky. Naše škola již tradičně patří k vedoucím školám a obsahujeme vždy přední místa.
Gastro Hradec
Gastro Hradec je kolébkou soutěžní gastronomie. Soutěžíme zde převážně v přípravě slavnostních dortů, vyřezávání ovoce a zeleniny a v přípravě skulptur. Tato soutěž získala pevné místo v moderní gastronomii nejen v České republice.
Makro HoReCa
Příprava slavnostní tabule je již tradiční úkol soutěže Makro HoReCa konané v Praze. Každý rok je soutěž obohacena o velmi zajímavý doprovodný gastronomický program, kam naši žáci jezdí na jednodenní exkurzi.
Ostrava Carving CUP
Listopadová soutěž Carving CUP v Ostravě je hojně navštěvovaná profesionálními řezbáři z celé České republiky. Naše škola se jí každoročně zúčastňuje a dosahuje velmi pěkných výsledků. Soutěží se převážně na vystavené vyřezané dýni a poté v časové disciplíně na dvě a půl hodiny.
Czech carving CUP
Juniorská soutěž pro žáky středních škol je určena řezbářům nejen z celé České republiky, ale i z Maďarska, Polska a Slovenska. Naše škola se této soutěže každoročně zúčastňuje a může se pochlubit absolutní vítězkou v roce 2007, Markétou Suchou. Soutěž je rozdělena do dvou kategorií, a to přivezenou kompozicí a časovou soutěží v řezání na dvě, tři a půl hodiny.